FC Mâlu

Anticipând transformarea pe care a suferit-o recent gazonul de înaltă calitate de pe El Municipal , unul dintre ziariştii locali a prezentat întregii adunări obşteşti o altă ramură a sportului rege…şi anume fotbalul în nămol. Deşi în acel moment, cititorii s-au arătat bulversaţi de acest factor de noutate apărut la ei în sat, treptat, au reuşit să-l înţeleagă, unora chiar surâzându-le ideea. Conform unor surse neoficiale, se presupune că o parte din conducătorii locali (popa, primaru’ şi doctoru’) au uneltit pentru distrugerea gazonului, cu scopul ca în sezonul următor să se organizeze competiţii de fotbal în nămol. Aceeaşi sursă a precizat că edilii au chiar şi o echipă de fotbal, pe care au numit-o sugestiv FC Mâlu. Aici aveţi articolul respectiv, iar în imaginea alăturată se poate observa Miss Mâlu, surprinsă într-o ipostază inedită.

Discuţiile continuă...

Conducerea clubului comunal a mai primit o lovitură care zdruncină din temelii aspiraţiile şi ţelurile acestor pricepuţi oameni de fotbal. Se pare că formaţia din BT nu va putea juca meciurile de acasă pe celebrul stadion din Dorohoi decât în urma unei contraprestaţii financiare. Acest lucru a dat peste cap departamentul financiar al clubului, care, din lipsă acută de fonduri a demarat un proiect ambiţios, şi anume o chetă, în care suporterii loiali clubului sunt rugaţi să doneze orice, de la bani până la găini, porumb sau chiar căruţe de paie pentru a ajuta formaţia fanion. În cazul în care fondurile adunate nu vor fi suficiente, formaţia botoşăneană va fi nevoită să evolueze pe terenul din Pomîrla, al doilea sat ca mărime din comună, după Botoşani bineînţeles. Primarul satului mai sus menţionat, el însuşi un jucător de fotbal la echipa locală, susţine că terenul se prezintă excepţional, ridicându-se pe deplin la valoarea şi pretenţiile clubului. (foto)

FC Botoşani a plecat ieri spre Moreni

După cum ne putem informa de pe blogul mândrilor suporteri bot'şăneni, delegaţia clubului fanion al judeţului a plecat azi spre Moreni, unde vor fi nevoiţi, din păcate pentru ei, să mai facă o figuraţie în teren. Ţin să fac două rectificări. Mai degrabă decât echipa fanion a judeţului, eu aş numi-o echipa lovitură de pedeapsă a comunei. Iar delegaţia formată din patru autovehicule însumând patru cai putere nu a plecat azi, ci ieri, deoarece este periculos de circulat noaptea fără felinare şi în plus trebuie să urmeze o rută ocolitoare în urma drasticelor restricţii impuse vehiculelor de acest gen.

Vitaminizaţii

O dată cu sosirea mult aşteptatului sezon rece, suporterii bot’şăneni au prins o micuţă răceală, probabil de la timpul îndelungat petrecut la strâns paiele pe întinsele câmpii locale. Aşa cum se obişnuieşte peste tot, pentru a trata un început de răceala, se administrează paracetamol, aspirină, vitamina C…în cantităţi bine stabilite dinainte. Ei bine, datorită colapsului pe care-l întâlneşte la această oră sistemul farmaceutic românesc, vecinii noştri nu-şi pot procura vitamine pe reţete compensate. În disperare de cauză, aceştia au apelat la unica lor şansă de salvare…Sucevenii. În imaginile surprinse de către fotograful nostru licenţiat în arta copyright’ului, se poate observa atât neputinţa bot’şănenilor, cât şi ospitalitatea Bucovinenilor.

Noua mascotă

Revizuirea sistemului managerial al clubului botoşănean pare a nu avea limite. Mai nou, conducătorii clubului au demarat un program de marketing agresiv, care va urmări promovarea cât mai intensă a imaginii echipei pe tarâmurile botoşănene. Astfel, un ingenios membru al staff-ului tehnic botoşănean a venit cu ideea luminoasă de a promova şi a adopta în rândurile fericitei familii botoşănene o mascotă. Pentru o perioadă scurtă, scouterii clubului au fost redirecţionaţi în căutarea celui mai bun candidat. Din fericire pentru aceştia, căutarea nu a durat mult, deoarece soluţia optimă a fost găsită chiar lângă noul teren din Dorohoi. Mascota poartă numele de Catrinel şi a fost foarte repede iniţiată în a susţine echipa gazdă. Acest lucru nu a fost foarte greu de realizat, deoarece multe alte persoane ca el fac acest lucru.

Nu mai merge, schimbăm terenul!

Disperat că toate îi merg prost, antrenorul bLeo Magnificu a recurs la o soluţie de urgenţă, declarând cod galben în întreaga comună. El a ajuns în această stare mai ales după ultimul meci de campionat, când, pe lângă că a fost scuipat în cap tot meciul cu coji de seminţe, a trebuit să dea şi explicaţii pentru umilinţa din teren. Neştiind ce să mai zică, celebrul antrenor a dat vina pe starea terenului. Deoarece după cum aţi citit într-o ştire precedentă gazonul Municipalului e în renovare, antrenorul a anunţat că echipa va juca viitoarele sale meciuri pe celebrul stadion de 3 stele şi un sfert din Dorohoi. Primul antrenament a avut loc aseară până în ora 5 când luminozitatea devenise precară, însă atât jucătorii clubului cât şi conducerea tehnică s-au arătat încântaţi de starea noului gazon.

Pe culoarea voastră dragă...

Marea majoritate a comentariilor celor lezaţi de satira noastră cuprind, pe lângă înjurăturile care le sunt caracteristice acestor categorii de oameni şi dese referiri la faptul că Suceava are echipă în liga a 3-a iar Botoşaniul în mareaţa ligă a doua. Şi bineînteles, aceştia sunt mândri din cale-afară de performanţele clubului... Nimeni nu face referire însă la ultima prezenţă a unei echipe din judeţul Botoşani pe prima scenă a fotbalului românesc... şi ştim cu toţii din ce motiv. Cetatea Suceava, o echipă care este susţinută de o galerie mult peste ce o sa aibă vreodată Botoşaniul (după cum aţi putut observa la ultimele noastre 2 deplasări acolo), a retrogradat cu ghinion după părerea mea, în urma unei perioade de management defectuos. Însă, după cum vorbesc rezultatele, Cetatea are o echipă care oricând poate juca de la egal la egal cu orice echipă din liga a doua.
Iar noi o să facem în continuare ce-am făcut dintotdeauna (foto).
Notă: Atitudinea satirică a întregului blog nu se identifică cu valorile promovate de galeria frumoasă a echipei Cetatea Suceava, întreaga răspundere pentru articolele blogului fiind asumată doar de administratori.

Dragii mei bot'şăneni...

Cel mai amuzant lucru pe care poţi să-l vezi e cum se oftică un botoşănean...E admirabilă îndârjirea cu care înjură,cu care scrie în repetate rânduri cuvinte obscene...Parcă îţi poţi imagina tăria cu care apasă tastele, oftica care îl macină, care nu-l lasă în pace chiar şi după ce-a scris tot ce-a putut scoate creierul lui minuscul... Ei ar fi oameni de treabă, singura lor problemă e că s-au născut când nu trebuia, cu 3-400 de ani mai devreme, fiindu-le greu să se integreze într-o civilizaţie care evident îi depăşeşte. Reluând ideea mea iniţială, vreau să vă comunic faptul că în ciuda postărilor voastre juvenile, pline de obscenităţi sau ameninţări care de care mai hilare, noi vom continua să facem acest lucru... Ne pare rău, chiar nu depinde de noi, pur şi simplu ne sunteţi alergici! Apropo, în itinerariul lui spre desăvârşire profesională, fotoreporterul vostru celebru v-a imortalizat ocupaţia de bază.

NOI MATERIALE PROMOTIONALE

Datorită site’ului http://www.botosaneni.ro/, ne-am făcut cunoscuţi pe teritoriul întregii comune pe care o îndrăgim cu toţii – tre să dăm o bere ăstuia de ne-o promovat. Printre multitudinea comentariilor acide şi bazice care ne trimit în locuri care nici n-am crezut că există, am întâlnit şi-un tânăr pe care pubertatea îl chinuie mai ceva ca mâncărimea. Astfel, în numele tuturor prietenilor şi apropiaţilor, îi facem cadou o fotografie, alături de care îi înmânăm şi mult râvnitul copyright. De asemenea, aceasta este şi o sugestie umilă pentru departamentul marketing al clubului, referitor la noile materiale promoţionale

Celebru fotograf...

După cum ne asteptam, blogul nostru a stârnit un val de proteste acide din partea acelora care se simţeau, care de care în proporţii mai mari, atinşi de ironia noastră. Între aceştia, am putut recunoaşte un mic pui de şmecher, cu faţă de copil părăsit pe nume Ion TabuciToc... Acesta se pare că este fotograf de prima mână (sau de tăt' mâna după unii). Am încercat să îi luam un interviu acestui celebru personaj dar nu a fost disponibil, dupa unele surse, se pare ca acesta facea nişte fotografii în detaliu la o grădină zoologică.

GARDUL - monument istoric


La auzul veştii că pentru derby’ul de luni (ar trebui să mutaţi ziua ‘oraşului’pe data de 5 noiembrie, că nu se ştie când o să mai participaţi la un derby, poate doar la cel al lanternelor – roşii bineînteles) se vor deplasa în comuna reşedinţă de judeţ atât fanii braşoveni, cât şi cei suceveni, organizatorii meciului au dispus un efectiv impresionant de forţe de ordine formate din jandarmi, miliţieni, comuniporcari, paznici ai satelor şi Lăbuşi şi Azorei special antrenaţi să menţină ordinea şi curăţenia imaşului. La sfârşitul meciului, o parte a suporterilor suceveni, împreună cu cei ‘stegari’ au făcut o poză de grup, fiind încadrati de organele de curăţenie. Foarte glumeţi, băştinaşii au postat pe o fiţuică virtuală de-a lor că aceşti suporteri surprinşi în fotografie, admirau gardul. Într’adevăr, îl admirau pentru că doar în poveştile bunicilor mai sunt prezente astfel de garduri (şi bineînţeles, după cum se constată în foto, şi în comuna voastră dragă). Şi chiar şi aşa, nu trebuie să uitaţi că acel gărduleţ frumos împodobit a fost unul dintre foarte puţinele impedimente care ne-au oprit din a vă rupe fâşurile şi a scoate paiele din voi mai ceva ca de la o treierătoare.

Nah...spuneaţi că-s rău degeaba...

Plictisindu-mă azi, am intrat ca omu' pe blogu' retardaţilor pentru a mă amuza şi eu oleak de perlele ţăranilor. Cautarea mea a dat roade. Spuneţi şi voi dragi cititori dacă vi se pare normală ştirea alăturată...
Mah prostani, arbitrii...care-s arbitrii mah? Unde-s? Eu nu-i văd...Văd doar 2 viitoare talente la viitorul Brodina sau la Avântul Vorona... altceva nu. Sau acolo la ţară la voi toţi sunt îmbrăcaţi la fel?... Şi ia uite la proasta din mijloc ce faţă are... Probabil îi pune ţăranu din dreapta o mâna... Măh, voi vă meritaţi soarta... Proşti la fel de mari ca voi... scuze, n-am găsit nimic... nu cred că există...

Ai si tu, dar vreau si eu!

Deranjaţi la culme de vecinii lor de la Vest că îşi construiesc cartierele rezidenţiale la foc automat, botşănenii au elaborat un proiect arhitectural complex, care se vrea a fi cu mult peste cel al vecinilor lor. Acesta va cuprinde un lanţ de blocuri de apartamente, spaţii de joacă pentru copii, spaţii verzi şi alei de promenadă. În fotografia nr. 1, aveţi prezentat cartierul rezidenţial al vecinilor, iar în cea de-a doua fotografie puteţi observa viitorul cartier botşănean, în lux de amănunte.

Scoal' măh!


În timpul mult aşteptatului meci cu Braşovul, s-a petrecut un eveniment aparent banal însă plin de însemnătate. Jucătorul de culoare al echipei gazdă, Kone (chiar nu m-am obosit să văd ce prenume-o mai fi având), a fost descoperit îngropat în mâl la 3 metri de punctul de la 11 m din careul oaspeţilor. Se zvoneşte că acesta vroia să se ascundă deoarece nu mai putea suporta umilinţa din teren. Planul i-a reuşit doar parţial deoarece, cu toate că se asorta foarte bine cu decorul, a fost descoperit de vigilentul arbitru al meciului. În urma acestei întâmplări, jucătorul a fost sancţionat drastic de către club, fiindu-i luată şi singura pereche de ghete pe care acesta o avea.

Licitaţie pentru Municipal

În data de 5 noiembrie anul curent, pe celebrul stadion El Municipal din oraşul luminii s-a disputat meciul de fotbal dintre echipa baştinaşă şi F.C. Braşov. În urma unor palide averse de ploaie care au cazut în zilele precedente partidei, aşa-zisul gazon al aşa-zisului stadion din aşa-zisul oraş botoşani (licenţă poetică iniţiala mică) s-a transformat într-o mocirlă cu o densitate aproximativă de 38,5 kg/m3. Acest lucru a cauzat, pe lângă nemulţumirea antrenorului gazdelor şi un adevarat spectacol pe teren, fazele de fotbal alternând cu cele de lupte în nămol. Cum meciul a fost transmis atât la TV cât şi pe minunea de care au auzit botoşănenii numită Internet, nemaisuportând situaţia penibilă, Consiliul de Administraţie al clubului a luat următoarea măsură: cultivarea unei jumătăţi de teren cu orez, cea de-a doua urmând să fie scoasă la licitaţie pentru a susţine proiecte imobiliare. Până în acest moment şi-a depus candidatura o singură firmă. O puteţi recunoaşte în poza alăturată.

Care-a scos măh poanta cu promovarea?

Ce nu înţeleg eu ca om simplu e următorul lucru: de ce marile înfrângeri trebuie anunţate cu atât patos? De ce umilinţa trebuie precedată de atât entuziasm? Comportamentul masochist al inferiorilor noştri vecini mi s-a parut curios. Oare ei chiar credeau că pot învinge? Presupunând că da, acest lucru m-a condus la o altă presupunere. Sunt sigur că cineva a facut o glumă proastă cum că, vezi-bine, celebra echipă care încă îşi mai caută o identitate prin ligile inferioare ar putea promova. Gluma, dupa parerea mea, a fost una reuşită. Problema e alta. Unii chiar au crezut. Prin urmare, datorită intelectului încă în stadiul embrionar al compatrioţilor noştri (spun "compatrioţi" cu toată ruşinea), coroborat cu instinctul bovin matern au cauzat un entuziasm prin rândurile acestora, inclusiv suporterii venind în număr mare la meci. Aşa că poate îmi poate răspunde şi mie cineva la o întrebare... Cât a fost scorul?